Textilpelus Világ

A modern mosható textil pelenkák világa

Gyapjú Külső Varrása

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
fidini gyapju kulsokMivel általános iskolában volt utoljára kötőtű a kezemben, így más alternatívát kellett keresnem gyapjú pelenka külső készítésére. Az igazság az, hogy próbálkoztam a kötéssel, de két nap után feladtam és úgy döntöttem, hogy maradok a varrógép mellett. Szerencsére a neten találtam egy blogot, amin közzétettek egy gyapjú külső szabásmintát. Kisebb átalakításokat követően most már én is ez alapján készítem ismerősöknek, ismeretleneknek és persze születendő babánknak a gyapjúnacikat.A fórumok olvasgatása közben egyre inkább hajlottam a gyapjú pelenka külsők használata felé, csupán egy problámám volt a dologgal. Kötni nem tudok, a bolti pedig nem épp a legolcsóbb. Persze megint találtam alternatív megoldást. Mint kiderült gyapjú pulóverekből is lehet készíteni pelenka külsőt. Nekem ez a fazon tetszett a legjobban, így ebből készült pár darab. Íme a két kedvencem. A rózsaszín S-es méret és előlről van lefényképezve, kicsit vékonyabb puhább anyagú, a csillagos hátulról lett megörökítve és egy kicsit vastagabb.

A szabásmintát kicsit módosítani kellett, mert az eredeti alapján készültek sajnos nem voltak igazán használhatóak. A derekát magasabbra kellet venni és a combrész passzéját hosszabra kellett hagyni, mert sajnos ott is kikandikált a pelenkabelső. A módosításokkal most már úgy néz ki, hogy egész jól használhatóak. Már megrendelésre is készült egy-két darab és azok jól beváltak az átalakításoknak köszönhetően.

Ebben a cikkben lépésről, lépésre szeretném bemutatni, hogy én hogyan készítem ezeket a gatyókat, hátha más is hasznát veszi a képes útmutatónak.

1. A szabásminta alapján kiszabom a részeket:


2. Összehajtom a részeket a varráshoz:


3. Összevarrom a széleket:


4. Az öszevarrást követően kifordítva félbe hajtom a derék- és comrészeket úgy, hogy a varrás széle befelé nézzen:


5. A gatyó alapjához hozzátúzöm gombostűvel a derék- és comrészt:


6. Készre varrom a nadrágot:


7. Már csak mosni és lanolinozni kell. Fektetve szárítjuk hűvös szellős helyen és máris bevetésre kész!
Hozzászólások   

#3 Tarró Szabina 2014-07-01 17:02
Szia!
Rendelni lehet tőled?
#2 Juhász Andrea 2014-06-02 02:09
Szia:-)
Engem is érdekelne a minta M a méretünk pelusba.
Köszönöm:-)
. Andi
#1 Anikó 2014-05-30 19:06
Tudnál közzétenni hozzá pontos szabásmintát, amin rajta van hogy az egyes méretekhez hány cm-es darabok kellenek? Szívesen kipróbálnám..

Nincs jogosultságod hozzászólást írni, vagy éppen inaktiváltuk a hozzászólás rendszert.